Kookgek stelt voor

40 BESTE RECEPTEN VAN DE VORIGE EEUW


SOLES ALBERT - Albert Blazer

Ingrediënten

  1. 12 mooie tongfilets
  2. 250g boter
  3. 150g broodkruim
  4. 25cl franse vermout
  5. 25 cl vis fumé
  6. ½ citroen
  7. 3 sjalotten
  8. Zout en peper

Bereidingswijze

  1. Pel en snij de sjalotten zeer fijn en stoof ze aan met 30g boter tot een licht gele kleur.
  2. Doe het broodkruim in mixer opdat het zeer fijn zou zijn.
  3. Verwarm de oven tot 180°C.
  4. Neem een ovenschotel en plaats de sjalotten erin.
  5. Beboter de filets met een brostel de filets langs één zijde met 25g boter, en dop ze met de boter in het broodkruim.
  6. En plaats nu de filets op de gestoofde sjalotten.
  7. Kruid ze met peper en zout, en giet de vermout en de visfumé ronde de filets, maar zorg dat het broodkruim boven de vermout blijft.
  8. Doe de vuurvaste schotel in de oven en laat deze 10 minuten in de hete oven staan.
  9. Daarna plaats je de schotel op een verwarmplaats.
  10. En een klein pannetje laat je het sap gezeefd inkoken tot 15 cl saus voeg je de rest(200g) van de boter toe, en met een klopper zorg je dat het een zeer homogene saus word.
  11. Op het laatste moment voeg je de ½ citroensap toe en kruid af met de peper en het zout .
  12. Je serveert dit met gekookte aardappelen en 1 blad gekookte spinazie en twee gepelde langoustines per personen..

  13. Over giet ze met de saus en dien op.